Joining A Kingdom

This is a pre generated email to help you get into the kingdom of your choosing. If you have provided your login name, I will set your number of resets and defects to zero so that you will not get penalized for defecting to a new kingdom after trying the solutions below. If this email does not help solve your problems please email with the subject “DEFECTING DID NOT WORK: Defecting Into The Kingdom You Want to Get To”

There are several methods of getting to the kingdom you want to get to. Through the use of clans, Through the use of friends, or by the time available that you told us when you created your account. All of these methods require that once you are in the game you go to the Game Menu and then select the config screen. There you will find an option called “Leave This Kingdom”. After selecting that option hit the “Save Account Settings”. You will automatically be logged out…when you log back in you will be placed in a new kingdom. Some of these options require that you set some options on our website http://www.abandonedcastle.com in order for them to work correctly.
By default when defecting to a new kingdom the game server will use the clans option first, the friends option second, and the time available as a last resort.

Clans:

To Register a clan you must have signed up to be a registered user for at least 1 year. (Please note that you do not have to be a registered user to become a clan member). To register a clan visit http://www.abandonedcastle.com/clansignup.html. To become a clan member visit http://www.abandonedcastle.com/clanmanagement.html. To become a clan member you will have to be accepted by the clan elders. They will assign you a sub clan. Clans are allowed up to 3 sub clans and it is the sub clan number that determines what kingdom you will be placed in.

When using this method there are a few reasons that you may not be placed in the kingdom you desired:

1.) You have petitioned to become a clan member but have not become accepted. Solution: Talk to the clan leader or clan elders and have them accept you as a member.

2.) You have a different sub clan id then the kingdom you are wishing to join. Solution: Talk to the clan leader or clan elders and have them change your sub clan id to the same cub clan id of the kindom that you wish to join.

3.) The Kingdom you want to get to has there Kingdom Join Mode set up to Accept No One or set to Accept friends only and you are not a friend of someone in that kingdom. Solution: Talk to the hand or state(with executive privileges) to set the Kingdom Join Mode to Accept Clan Members, Accept Clan Members and Friends, or Accept Everyone.

4.) The Kingdom is already full. Please check the maps just because a kingdom has a spot that says Vacant doesn’t mean it doesn’t have a player already associated with that province. Click on the province that says Vacant and make sure they don’t have a player name associated with that province. Solution: Wait for an opening in that kingdom or talk to the leaders of that kingdom to exile a province.

5.) Someone in that Kingdom already has an account and you are using the same machine as they are. Note: This also applies to computers on the same network that share a common IP address. Solution: To prevent multi accounts you must register your account at http://www.abandonedcastle.com/registration.html for a small fee.

Friends:

You are allowed up to two friends in the game. To set up your friends list visit http://www.abandonedcastle.com/accountinfo.html. Near the bottom of that page you can set up your friends. Please note that you will have to use the login name of your friend (not there player name which appears in chat). Many times a users login name is the same the players name but not always. Ask your friend what there login name is. Also note that the login name is case-sensitive which means that capitalization matters. For instance the login name Ishknock is different than ishknock.

When using this method there are a few reasons that you may not be placed in the kingdom you desired

1.) The kingdom you want to join has their Kingdom Join Mode set to Accept No One or to Accept Clan Members Only. Solution: Solution: Talk to the hand or state(with executive privileges) to set the Kingdom Join Mode to Accept Clan Members and Friends, Accept Friends, or Accept Everyone.

2.) The Kingdom is already full. Please check the maps just because a kingdom has a spot that says Vacant doesn’t mean it doesn’t have a player already associated with that province. Click on the province that says Vacant and make sure they don’t have a player name associated with that province. Solution: Wait for an opening in that kingdom or talk to the leaders of that kingdom to exile a province.

3.) Someone in that Kingdom already has an account and you are using the same machine as they are. Note: This also applies to computers on the same network that share a common IP address. Solution: To prevent multi accounts you must register your account at http://www.abandonedcastle.com/registration.html for a small fee.

Time Of Day:

This last option is what is used if all of the above have failed. It places you in a kingdom that has other players that said they were available to play during the same time you said you were available to play.

If this did not fix your problem please contact me as a have stated at the top of this email.

Thanks